woonzorgcentrum MARIňNDAL

   

Het woonzorgcentrum MariŽndal bestaat uit een rust- en verzorgingstehuis en een centrum voor kortverblijf. Het rust- en verzorgingstehuis heeft een capaciteit van 90 woongelegenheden (46 voor rust en verzorging en 44 voor rustoord). Het centrum voor kortverblijf beschikt over 4 woongelegenheden. Het kortverblijf is bedoeld voor senioren die door omstandigheden tijdelijk niet kunnen opgevangen worden in hun thuisomgeving. De personen in kortverblijf kunnen deelnemen aan het dagelijkse leven in het woonzorgcentrum. In april 2013 namen de bewoners en het personeel hun intrek in het volledig vernieuwde gebouw in de J.B. Dekeysestraat in het centrum van Overijse, te midden van het groen van het park MariŽndal.

Tijdens het verblijf wordt de bewoner bijgestaan door een gemotiveerd multidisciplinair team dat bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, animatoren en logistiek beambten. Dit team streeft voortdurend naar een zo goed mogelijke uitbouw van haar dienstverlening waarin een permanente zorg voor kwaliteit en kwaliteitsverbetering centraal staat.

Woonzorgcentrum MariŽndal is een thuis voor zorgbehoevende en dementerende ouderen. Dagelijks staan hier medewerkers klaar die beschikken over de nodige expertise en die oog hebben voor de levenskwaliteit van de bewoners. MariŽndal is een huis waar het goed is om te wonen, te leven en te werken.

Kostprijs

Vanaf 01/07/2016 zijn volgende prijzen van kracht:

Ligdagprijs kamer: Ä 61,75 per dag
Ligdagprijs kamer niet-Overijsenaren: Ä 66,91 per dag
Ligdagprijs kamer kortverblijf: Ä 66,91 per dag
Ligdagprijs kamer kortverblijf niet-Overijsenaren: Ä 72,05 per dag

Inbegrepen in de ligdagprijs: kosten voor verblijf en verzorging, drie maaltijden per dag, bed- en badlinnen, koelkast, televisie, kluis en toegang tot het WIFI-netwerk.

Niet inbegrepen in de ligdagprijs: dokter, medicatie, kapper, pedicure, persoonlijke was en cafetaria.

Kamer

De kamer heeft een oppervlakte van 22,35 m≤ (waarvan badkamer met inloopdouche 3,57 m≤). Standaard is de kamer voorzien van een bed, een nachtkast, een kleerkast, een tafel met stoel en een zetel.

De kamer is de persoonlijke thuis van de bewoner en mag gezellig gemaakt worden met eigen decoratie en persoonlijk meubilair in overleg met de hoofdverpleegkundige.

Opname

De opnameverantwoordelijke maakt een verslag van de administratieve, financiŽle, sociale en medische gegevens bij elke aanvraag. Vervolgens onderzoekt en behandelt het bijzonder comitť van de sociale dienst elke aanvraag tot opname individueel.

Na goedkeuring door het bijzonder comitť kan de persoon ingeschreven worden op de wachtlijst. Er is een onderscheid tussen de actieve wachtlijst (voor kandidaten die zo snel mogelijk opgenomen willen worden) en de passieve wachtlijst (voor kandidaten die een aanvraag doen uit voorzorg). Er zal altijd voorrang gegeven worden aan inwoners van Overijse die de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben.

Contact

Wil u graag een rondleiding, gesprek of inschrijving? Neem dan contact op met opnameverantwoordelijke Greta Verbelen voor een afspraak.

Tel: 02/686.06.87
e-mail: greta.verbelen@ocmw.overijse.beVerdere informatie:

Woonzorgcentrum MariŽndal
J.B. Dekeyserstraat 70
3090 Overijse
Tel: 02 686 05 60


Directeur:
Ellen Vandenbussche
Tel: 02 686 05 60
e-mail: ellen.vandenbussche@ocmw.overijse.be

Erkenningsnr:
CE 1397 V (ROB)
VZB 395 (RVT)
KCE 1397 (CVK)
Rizivnr: 76139753 (WZC) - 76139753 (KV)

terug naar boven